tag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post151722336577474142..comments2023-09-15T11:33:16.110+02:00Comments on Fabryka Smaku: Szarlotka wg Magdy GesslerPaulinahttp://www.blogger.com/profile/12435027904972820413noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-83498285057460961592020-01-05T19:47:32.608+01:002020-01-05T19:47:32.608+01:00PysznePyszneAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15402739647190796293noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-15602128688795693832019-03-10T13:02:13.829+01:002019-03-10T13:02:13.829+01:00Kruche ciasto nie wymaga proszku do pieczenia ni...Kruche ciasto nie wymaga proszku do pieczenia nie wymaga smarowania formy<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01024186478374899420noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-4069164956654431222019-03-07T23:22:05.404+01:002019-03-07T23:22:05.404+01:00PysznePyszneAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07600146700702741804noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-57215276788583645582019-01-28T14:59:36.523+01:002019-01-28T14:59:36.523+01:00Super@wiadomo,że bez proszku;kto to dziś piecze ci...Super@wiadomo,że bez proszku;kto to dziś piecze ciasta z proszkiem;pysznościAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07159837429343039788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-41972614177546842532018-09-23T06:46:56.278+02:002018-09-23T06:46:56.278+02:00Pieczemy z termoobiegiem czy bez? Która polka w pi...Pieczemy z termoobiegiem czy bez? Która polka w piekarniku: dół środek czy góra? Pozdrawiam Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12345032024532739459noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-81176724933872196532018-03-27T16:59:21.062+02:002018-03-27T16:59:21.062+02:00Wg proszek do pieczenia to wymysł XX wieku. Pierwo...Wg proszek do pieczenia to wymysł XX wieku. Pierwotnie do szarlotki nie sypie się proszku do pieczenia, ale w wielu przepisach jest sypany żeby dobrze wyrastało ciasto jak i dobrze wyglądało. Można dosypać trochę sody 0.5-1 łyżeczki. A co do czasu pieczenia to wszystko zależy od piekarnika, teraz są różne cuda techniki. Jedne mają już wbudowany termoobieg, inne są słabsze lub mocniejsze a starsze już wyeksploatowane. Trzeba doglądać w jakim stopniu jest zarumienione ciasto oczywiście przez szybkę.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10296817418638210254noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-90430108833333977652018-02-26T11:37:55.161+01:002018-02-26T11:37:55.161+01:00ten przepis nie proszku do pieczenia tak ma być ?ten przepis nie proszku do pieczenia tak ma być ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00881100905886262771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-14819353105220645232016-07-23T22:40:47.626+02:002016-07-23T22:40:47.626+02:00a proszek do pieczenia?:)a proszek do pieczenia?:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04611896213769517635noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-2362708429200479112016-01-28T09:43:35.942+01:002016-01-28T09:43:35.942+01:00Potem pieczemy max 20 minut a nie 40 bo sie spali....Potem pieczemy max 20 minut a nie 40 bo sie spali. Robie za kazdym razem pycha!!!Calineczkahttps://www.blogger.com/profile/14072568800619792204noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-1298357214714653532015-12-14T10:23:55.788+01:002015-12-14T10:23:55.788+01:00Zrobiona! Nieco przepis zmodyfikowałam. Mąka pszen...Zrobiona! Nieco przepis zmodyfikowałam. Mąka pszenna została zastąpiona mąką orkiszową razową typ 2000, zamiast cukru poszły w ruch tylko 3 łyżki ksylitolu (nieco brakowało słodkości ;)), jabłka obeszły się bez duszenia, tylko starkowane i wymieszane z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej.<br />Ciasto zagościło w średniej tortownicy - 25-26 cm i nieco dłużej się piekło by przyrumienić apetycznie wierzch. Delikatne, sycące ciasto akurat do popołudniowej kawki, a dla większych smakoszy nawet jako dodatek do śniadania :)<br />Dziękuję za przepis! Miłego dnia i powodzenia w dalszym pichceniu i degustacji smakowitości :))<br />Izahttps://www.blogger.com/profile/11157194771458583196noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-9895268667437359182015-11-03T14:47:06.476+01:002015-11-03T14:47:06.476+01:00A na jaką foremkę ten przepis? A na jaką foremkę ten przepis? Marzusiahttps://www.blogger.com/profile/00702682360902473716noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2202819707293256378.post-67459013526201526342015-02-05T17:47:09.842+01:002015-02-05T17:47:09.842+01:00od Magdy biorę i nie pytam o nic ;) od Magdy biorę i nie pytam o nic ;) ILoveBake.plhttps://www.blogger.com/profile/09710395867137494934noreply@blogger.com