Zakładki

sobota, 24 września 2011

Zielony sos





Składniki:
  • pęczek bazylii
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól, pieprz, cukier, cytryna

Sposób przygtowania:
Składniki zmiksować, powinien powstać gęsty zielony sos. Sos można podawać z makaronem, krewetkami lub z kalmarem.



5 komentarzy:

  1. Bardzo lubie takie pesto. Trochę bazylii trochę naci pietruszki dla zrównoważenia smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piekna zielen.Wlasnie zastanawialam sie niedawno co zrobic z balkonowa bazylia i natka pietruszki zima?donic nie wtargam do domu bo za wielkie:)juz wiem co zrobie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jaki piękny kolor :) Nie potrafię oczu oderwać od tego słoiczka:)

    OdpowiedzUsuń
  4. dziękuje bardzo:) polecam i życzę smacznego:)

    OdpowiedzUsuń