Zakładki

czwartek, 6 października 2011

Dip miodowo musztardowy

Składniki:                                                                             
  • 4-5 łyżek oliwy z oliwek
  • łyżka soku z cytryny,
  • 2-3 łyżeczki musztardy
  • 2 łyzki miodu 
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy w małym, zakręcanym słoiku, trzymając go w ręce i energicznie potrząsając do momentu aż składniki idealnie się połączą. Oczywiście proporcje można zmieniać według własnych  upodobań. Sos ten smakuje najlepiej do sałaty lodowej z dodatkami, np: rzodkiewka, cebula, papryka, ser feta i ewentualnie gotowany filet drobiowy, pokrojony w kostkę. Smacznego.

4 komentarze:

  1. bardzo lubię ten sos jako dodatek do różnego rodzajów sałaty :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam kiedyś dip z dwóch musztard był naprawdę smaczny. Patrząc na Twoje dodatki wiem, że na pewno tez tak smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja tez bardzo lubie takie polaczenie, dobrze smakuje z kluskami i kurczakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  4. śliczny słoiczek ...a dip musi smakować pysznie z sałatą:)

    OdpowiedzUsuń