Zakładki

poniedziałek, 24 października 2011

Placuszki z serka wiejskiego



Składniki:
  • 3 serki wiejskie ( ja użyłam serek wiejski lekki "Piątnica" 150 g) 
  • 2 jajka 
  • 3- 4 łyżki mąki pszennej 
  • 1 łyżka cukru 
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami: konfiturą lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego.

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam je za ich chmurkową delikatność. Świetnie wyglądają :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyszły Ci naprawdę ładne. I zapewne smakowite! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się że tak mało mąki ;) Przez to pewnie są bardzo delikatne;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniałe! Idealne śniadanie, z wiśniową konfiturą.

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetne placki :) wypróbowałam, wszystkim meega smakowały !!
    Polecam przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  6. chyba coś źle zrobiłam, bo placki mi się rozłaziły, dodałam więcej mąki, ale to nie pomogło :(

    OdpowiedzUsuń
  7. Te placuszki sa delikatne, przede wszystkim odsacz serki z nadmiaru wody, ja czasami tez zanim dodaje jajka troche je ubijam, cierpliwie smażyć na małym ogniu trzeba i jak sie konkretnie zarumienia dopiero przewracac, powodzenia i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń