
Składniki:
- 3 serki wiejskie ( ja użyłam serek wiejski lekki "Piątnica" 150 g)
- 2 jajka
- 3- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami: konfiturą lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego.
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami: konfiturą lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego.
Uwielbiam je za ich chmurkową delikatność. Świetnie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńWyszły Ci naprawdę ładne. I zapewne smakowite! ;)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się że tak mało mąki ;) Przez to pewnie są bardzo delikatne;)
OdpowiedzUsuńlubię, nawet bardzo :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe! Idealne śniadanie, z wiśniową konfiturą.
OdpowiedzUsuńŚwietne placki :) wypróbowałam, wszystkim meega smakowały !!
OdpowiedzUsuńPolecam przepis :)
chyba coś źle zrobiłam, bo placki mi się rozłaziły, dodałam więcej mąki, ale to nie pomogło :(
OdpowiedzUsuńTe placuszki sa delikatne, przede wszystkim odsacz serki z nadmiaru wody, ja czasami tez zanim dodaje jajka troche je ubijam, cierpliwie smażyć na małym ogniu trzeba i jak sie konkretnie zarumienia dopiero przewracac, powodzenia i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń