Zakładki

sobota, 26 listopada 2011

Francuskie muffinki z jabłkiem



Składniki:
  • ciasto francuskie
  • 2 jabłka
  • cynamon
  • cukier
  • cukier puder


Sposób przygotowania:
Przygotować formę do muffinek. Ja używam sylikonowych foremek. Każdą foremke należy oblpić ciastem francuskim i podziurkować widelcem. Do środka włożyć pokrojone w kostkę jabłka, posypać całość pół łyżeczką cukru i odrobiną cynamonu. Na koniec wyciąć z ciasta koła o średnicy muffinek i przykryć zlepiając lekko brzegi ciastka. Górę muffinki również podziurkować widelcem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Muffinki piec w tej temperaturze przez 30-40 min. posypać każdą muffinkę cukrem pudrem. Smacznego.





7 komentarzy:

  1. kurczę! takie proste i ślicznie wyglądające muffinki:) aż ma się ochotę kupić jabłka:)

    pozdrawiam, P.

    OdpowiedzUsuń
  2. geniuszu!
    w życiu bym nie wpadła na ten trik z francuskim ciastem.
    rewelacja! gratulację kreatywności ;]

    OdpowiedzUsuń
  3. rewelacyjny pomysł!!! Rany.... W życiu bym na to nie wpadła!!! Genialnie proste i pyszne :) Zapisuję :) Dzięki wielkie i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepięknie wyglądają! Zupełnie inaczej robione, a efekt świetny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń