Zakładki

środa, 15 lutego 2012

Deser truskawkowo-kiwiowy



Składniki 
(na 4 pucharki):
  • 250 g serka mascarpone 
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 1 śmietanka "śnieżka"
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 400 ml przecieru truskawkowego (można użyć mrożonych truskawek)
  • 5 kiwi
  • 1 opakowanie ciastek ( użyłam owsianych ciastek z czekoladą)
Sposób wykonania:
Serek mascarpone zmiksować, dodając stopniowo 2 łyżki cukru pudru. Ubić kremówkę i wymieszać mascarpone ze śmietaną. Zmiksować truskawki dodając do nich łyżkę cukru, zmiksować również kiwi.   W wysokim kielichu deserowym na przemian nakładamy mus owocowy (truskawkowy) i masę serka ze śmietaną. Na śmietanie ułożyć warstwę zmiksowanych owoców kiwi.Na kiwi jedną dużą łyżkę masy i całość posypać pokruszonymi ciastkami. Przepis pochodzi z bloga "Kulinarna pasja". Smacznego

                        

8 komentarzy:

  1. O jaaa wczoraj robiłam PODOBNY deserek,(nawet miałam go dzisiaj wstawić)apetyczy;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ależ niesamowicie się prezentuje!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudny deser wspaniale kolory mniam maja38.

    OdpowiedzUsuń
  4. Ubóstwiam takie deserki;) Twój prezentuje się bardzo apetycznie;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kojarzy mi się trochę z latem. Pewnie przez te kolory, ale to fajnie tak mieć trochę lata w środku zimy;)

    OdpowiedzUsuń
  6. piękne zdjęcia - wspaniale podałaś ten deser.
    lato w pełni z takim pucharkiem!
    lekkie, zdrowe, owocowe. wspomnienie ciepłych promieni słońca.

    OdpowiedzUsuń
  7. ...Kiwiowy???? Słowotwórstwo kwitnie... Przykre.

    OdpowiedzUsuń