Zakładki

wtorek, 31 lipca 2012

Truskawkowe tiramisu w szklance



Składniki:
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 jajka
  • 250 g truskawek

Sposób przygotowania:
Przygotować galaretkę, zalać nią pokrojone w ćwiartki truskawki. Odstawić do stężenia. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać serek mascarpone. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masa serową. Deser podawać w pucharkach przekładając truskawki kremem. Życzę smacznego.  

5 komentarzy:

  1. prosto szybko i smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smakowite i pięknie podane :)

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubię te delikatne wersje owocowe

    OdpowiedzUsuń
  4. deser już gotowy wygląda smakowicie i jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  5. deser już gotowy wygląda smakowicie i jest przepyszny :)

    OdpowiedzUsuń