
Składniki:
- 0,5 kg młodych ziemniaków
- łyżka oliwy z oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- łyżka ostrej musztardy
- pól łyżeczki rozmarynu
- łyżeczka tymianku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, musztardą i ziołami. Gdy ziemniaki będą gotowe wyłożyć je na blachę i polać je przygotowaną marynatą. Wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis pochodzi z bloga "Eat me". Smacznego.
wydawało nam się, że już wszystkiego spróbowałyśmy z ziemniakami, ale ewidentnie się myliłyśmy :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Jakie piękne zdjęcie:) Mam nadzieję, że smakowały :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńwspaniałe, bardzo lubię jako samodzielne danie
OdpowiedzUsuńCudne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że ziemniaczki pyszne!
Prezentują się apetycznie.
OdpowiedzUsuńświetne połączenie smaków!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają, uwielbiam jeść ziemniaki na różne sposoby, ten zapowiada się bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńmmm mam ochotę na takie ziemniaczki:)
OdpowiedzUsuńRewelacja. Przyjemna odmiana dla klasycznych pieczonych ziemniaków :)
OdpowiedzUsuńLubię ziemniaczki z dodatkiem musztardy, z cytryną też muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuń