Zakładki

wtorek, 17 lipca 2012

Ziemniaki cytrynowo-musztardowe



Składniki:
  • 0,5 kg młodych ziemniaków
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • łyżka ostrej musztardy
  • pól łyżeczki rozmarynu
  • łyżeczka tymianku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny, musztardą i ziołami. Gdy ziemniaki będą gotowe wyłożyć je na blachę i polać je przygotowaną marynatą. Wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 200 stopni. Przepis pochodzi z bloga "Eat me". Smacznego. 

10 komentarzy:

  1. wydawało nam się, że już wszystkiego spróbowałyśmy z ziemniakami, ale ewidentnie się myliłyśmy :)

    Pozdrawiamy serdecznie

    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie piękne zdjęcie:) Mam nadzieję, że smakowały :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wspaniałe, bardzo lubię jako samodzielne danie

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudne zdjęcie!
    Jestem pewna, że ziemniaczki pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  5. Pysznie wyglądają, uwielbiam jeść ziemniaki na różne sposoby, ten zapowiada się bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm mam ochotę na takie ziemniaczki:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Rewelacja. Przyjemna odmiana dla klasycznych pieczonych ziemniaków :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Lubię ziemniaczki z dodatkiem musztardy, z cytryną też muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń