Zakładki

sobota, 11 sierpnia 2012

Mini serniczki z wiśniami



Składniki:
  • 150 g pełnoziarnistych ciastek
  • 60 g masła
  • 500 g twarogu ( użyłam twarożku z wiaderka o smaku waniliowym)
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • 100 g cukru
  • 400 g mrożonych wiśni
Sposób przygotowania:
Ciastka zmiksować blenderem, dodać do nich rozpuszczone masło. Do foremek nałożyć po łyżce masy i wstawić do lodówki. Ser, cukier i śmietanę połączyć mikserem. Stopniowo dodać jajka, żółtko i esencję waniliową. Masą serową wypełnić foremki ze spodem z ciastek. Na wierzch ułożyć po kilka (5-6) wiśni lekko wciskając w masę serową. Mini serniczki piec w 180 stopniach około 30 min aż się zarumienią. Podawać schłodzone, życzę smacznego.

6 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie serniczki. Pyszne, no i nie takie trudne w przygotowaniu. Te Twoje na zdjęciach niesamowicie kuszą ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowite, w sam raz na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. świetna propozycja , pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne takie maluchy, akurat na 2-3 kęsy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie malutkie serniczki.. są lepsze niż takie dużexD
    Przynajmniej można zjeść wszystkie na razxD
    Hehe:D
    Akurat mam zamrożone wiśnie i w sam raz na takie babeczkixD
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie:)

    OdpowiedzUsuń