Zakładki

piątek, 12 lipca 2013

Zapiekanki


Składniki:
  • bagietka
  • 300 g pieczarek
  • 350 g sera mozzarella
  • 2 łyżki masła
  • mała cebula
  • szczypiorek
Sposób przygotowania:
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć wszystko razem. Bagietkę przekroić na þół, ułożyć na niej podsmażone pieczarki z cebulą, posypać całość serem i szczypiorkiem. Przygotowane zapiekanki wstawić do piekarnika na 15-20 min, temp 190 stopni. Smacznego.

3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  2. całe wieki nie jadałam zapiekanek!
    jako mała dziewuszka, zażerałam się nimi. pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń