Zakładki

czwartek, 17 listopada 2011

Pierś kurczaka faszerowana musztardą i mozzarellą



Składniki (na 4 porcje):
  • 4 piersi z kurczaka 
  • 125 g mozzarelli
  • łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, czyścimy i osuszamy. Mozzarellę kroimy w kostkę, mieszamy z musztardą. W każdym filecie robimy kieszonkę, umieszczamy w niej nadzienie i spinamy dokładnie wykałaczkami. Każdą pierś oprószamy solą i pieprzem, obwijamy dwoma plastrami boczku i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 25 minut w temp. 180-200 stopni. Danie najlepiej podawać z ryżem i lekką sałatką na bazie pomidorów. Skorzystałam z przepisu 'Filozofii Smaku'. Smacznego.

5 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda ;) No to już mam pomysł na kolejny obiad ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się, że ten kurczaczek Ci posmakował;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mój mężczyzna będzie zachwycony :) Zrobię na niedzielny obiadek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dla mnie idealne! Uwielbiam nutke musztardy w miesnych daniach.

    OdpowiedzUsuń
  5. Tez go robiłam :) rewelacyjny jest!!!

    OdpowiedzUsuń