Zakładki

środa, 18 lipca 2012

Truskawkowy sorbet




Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek
  • 200 ml słodzonego mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:
Truskawki zmielić w malakserze dodać mleko dokładnie wymieszać i gotowe :). 

8 komentarzy:

  1. mmmm a u mnie już nie ma truskawek ;(

    OdpowiedzUsuń
  2. Sliczne zdjecie, ale z mlekiem to juz chyba nie sorbet tylko lody ?

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie też już nie ma truskawek a szkoda bo uwielbiam sorbety.

    OdpowiedzUsuń
  4. wpierw myślałam, że to jakaś śmietanka będzie czy coś w ten deseń - a tu zaskoczenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Właściwie to jest szerbet, ani sorbet ani lody :) Szerbety to musy owocowe z dodatkiem mleka :) W dodatku bardzo smakowicie wyglądające :) A truskawki przecież i tak są mrożone, więc można kupić w paczce :)

    OdpowiedzUsuń
  6. W tym momencie zatęskniłam bardzo mocno za latem! Piękny sorbecik :)

    OdpowiedzUsuń