
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonych śliwek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 łyżka migdałów
- 1 łyżka zmielonych orzechów
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- cukier puder do posypania
Sposób przygotowania:
Śliwki lekko odmrożone obtoczyć w orzechach, migdałach i wiórkach kokosowych. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, na nich pookładać 2-3 śliwki i zlepić przeciwległe rogi ciasta. Tak przygotowane ciasteczka piec w temperaturze 200 stopni około 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Przepis pochodzi ze strony Hortex.pl. Smacznego.
Prosto, szybko i pysznie :)
OdpowiedzUsuńPieknie wygladaja, tak lekko, jak anielskie skrzydla :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite :) Już za pasem sezon na śliwki, więc będzie można ze świeżymi robić :)
OdpowiedzUsuńsuper :) ii można już ze świeżymi śliwkami! :)
OdpowiedzUsuńo jakie pyszne!:)
OdpowiedzUsuńeleganckie!
OdpowiedzUsuńZrobiłam, zjedlismy, wspNiałe!!!! A jakie łatwe do zrobienia.
OdpowiedzUsuń