
Składniki:
- 1/2 kapusty pekińskiej (jeśli mała to całą)
- 2 średnia marchewki
- 1 cebula
- 2 średnie jabłka
- sól i pieprz
- czubata łyżka musztardy
- 1 i 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki przegotowanej zimnej wody
- 4 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
Kapustę pokroić w cienkie paski i namoczyć chwilę w wodzie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Marchewkę i jabłko obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Posolić, popieprzyć i wymieszać wszystkie składniki. Wszystkie składniki sosu wymieszać i zalać nim surówkę. Zamiast proponowanego sosu można użyć majonezu zmieszanego z jogurtem naturalnym. Smacznego.
3 komentarze:
Swietny przepis na salatke. Ja robie podobna, dodaje tylko jeszcze pokrojona papryke :)
Pozdrawiam cieplo.
slicznie dziękuję za wszystie przepisy, uwielbiam tu zaglądać ;)
Zrobiłam dziś do obiadu - pycha! Sos pierwsza klasa.
Prześlij komentarz