sobota, 24 września 2011

Zielony sos





Składniki:
  • pęczek bazylii
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki oliwy
  • sól, pieprz, cukier, cytryna

Sposób przygtowania:
Składniki zmiksować, powinien powstać gęsty zielony sos. Sos można podawać z makaronem, krewetkami lub z kalmarem.



5 komentarzy:

kuchennefascynacje pisze...

Bardzo lubie takie pesto. Trochę bazylii trochę naci pietruszki dla zrównoważenia smaków :)

Ewam pisze...

Piekna zielen.Wlasnie zastanawialam sie niedawno co zrobic z balkonowa bazylia i natka pietruszki zima?donic nie wtargam do domu bo za wielkie:)juz wiem co zrobie:)

Karolina pisze...

Jaki piękny kolor :) Nie potrafię oczu oderwać od tego słoiczka:)

Paulina pisze...

dziękuje bardzo:) polecam i życzę smacznego:)

piegusek1976 pisze...

idealny do makaronu :)pozdrawiam

Przyciski Listonic