
Składniki (na 4 porcje):
- 4 piersi z kurczaka
- 125 g mozzarelli
- łyżka musztardy z całymi ziarnami gorczycy
- 8 plastrów wędzonego boczku
- sól, świeżo zmielony kolorowy pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso myjemy, czyścimy i osuszamy. Mozzarellę kroimy w kostkę, mieszamy z musztardą. W każdym filecie robimy kieszonkę, umieszczamy w niej nadzienie i spinamy dokładnie wykałaczkami. Każdą pierś oprószamy solą i pieprzem, obwijamy dwoma plastrami boczku i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy 25 minut w temp. 180-200 stopni. Danie najlepiej podawać z ryżem i lekką sałatką na bazie pomidorów. Skorzystałam z przepisu 'Filozofii Smaku'. Smacznego.

5 komentarzy:
Pysznie wygląda ;) No to już mam pomysł na kolejny obiad ;)
Cieszę się, że ten kurczaczek Ci posmakował;)
Mój mężczyzna będzie zachwycony :) Zrobię na niedzielny obiadek :)
Dla mnie idealne! Uwielbiam nutke musztardy w miesnych daniach.
Tez go robiłam :) rewelacyjny jest!!!
Prześlij komentarz