
Składniki:
- 3 serki wiejskie ( ja użyłam serek wiejski lekki "Piątnica" 150 g)
- 2 jajka
- 3- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami: konfiturą lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego.
Wszystkie składniki wymieszać i smażyć na patelni z dodatkiem odrobiny oliwy na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami: konfiturą lub po prostu z cukrem pudrem. Smacznego.
8 komentarzy:
Uwielbiam je za ich chmurkową delikatność. Świetnie wyglądają :D
Wyszły Ci naprawdę ładne. I zapewne smakowite! ;)
Podoba mi się że tak mało mąki ;) Przez to pewnie są bardzo delikatne;)
lubię, nawet bardzo :)
Wspaniałe! Idealne śniadanie, z wiśniową konfiturą.
Świetne placki :) wypróbowałam, wszystkim meega smakowały !!
Polecam przepis :)
chyba coś źle zrobiłam, bo placki mi się rozłaziły, dodałam więcej mąki, ale to nie pomogło :(
Te placuszki sa delikatne, przede wszystkim odsacz serki z nadmiaru wody, ja czasami tez zanim dodaje jajka troche je ubijam, cierpliwie smażyć na małym ogniu trzeba i jak sie konkretnie zarumienia dopiero przewracac, powodzenia i pozdrawiam
Prześlij komentarz