sobota, 3 grudnia 2011

Gruszkowe racychy



Składniki:

  • 4 twarde gruszki
  • 4-5 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • łyżka soku z cytryny
  • pół łyżeczki cynamonu
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • olej 
  • cukier puder do posypania
  • mały jogurt


Sposób przygotowania:
Gruszki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Lekko przyciskając zlać nadmiar soku gruszkowego. Owoce skropić sokiem z cytryny. Do gruszek dodać mąkę, cynamon, cukier waniliowy, jajko i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać i smażyć na rozgrzanej patelni. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane jogurtem naturalnym lub owocowym. Smacznego

2 komentarze:

klliisiaa pisze...

ale ładnie Ci wyszły :))

Agnieszka pisze...

Ale mi narobiłaś apetytu :)

Przyciski Listonic