czwartek, 13 października 2011

Fasolka szparagowa z czosnkiem



Składniki:
  • fasolka szparagowej (okło pół kg)
  • posiekana natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól
Sposób przygotowania:
Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki i ugotować. Na patelnie nalewamy kilka kropli oliwy z oliwek, przez praskę wyciskamy 2 ząbki czosnku. Podsmazamy czosnek i wrzucamy do niego fasolke. Pod koniec przyrządzania fasolki należy posolić i posypać zieloną pietruszką.

2 komentarze:

majka pisze...

Bardzo lubie fasolke szparagowa. W wersji z czosnkiem musi byc pyszna :)

Pozdrawiam.

chantel pisze...

uwielbiam taką fasolkę, tylko daję dużo czosnku :)

Przyciski Listonic