sobota, 22 października 2011

Sos do hamburgerów



Składniki:
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki słodkiej śmietany
  • pół łyżeczki kurkumy ( jest to przyprawa Kamisa)
  • pół łyżeczki curry
  • szczypta słodkiej mielonej papryki
  • sól, cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki należy połączyć i dokładnie wymieszać. Smacznego.

2 komentarze:

kuchennefascynacje pisze...

Smaczny sosik, muszę zrobić mojemu N. :)

Melek pisze...

Bardzo dobry sos jednak przy tych proporcjach dodałem

+2 łyżki śmietanki
+2 łyżki majonezu
+Cukier do smaku

Cukier zmienia wiele w tym przepisie a dodałem więcej Majo i Śmietany
Bo curry było zbyt intensywne i zabijało cały smak

WIELKI PLUS ZA PRZEPIS !!! POZDRAWIAM !

Przyciski Listonic