
Składniki:
- 4 filety z dorsza
- sok z 1 cytryny
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka imbiru
- 200 ml piwa
- 1 jajko
- 150 dag maki
- olej
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Filety dorsza oprószyć solą, pieprzem i imbirem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć rozgniecionym czosnkiem.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na około 30 minut. W między czasie zmiksować piwo z dodatkiem jajka i mąki. Ciasto powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki, również odstawić na 30 minut.
Po tym czasie filety pokroić na mniejsze kawałki, które zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.


2 komentarze:
mam takei pytanko bo niektorym blogerom pewen profil na fb sobie pozycza zdjecia z blogow czy ty moze im dawalas zgode na swoje zdjecie https://www.facebook.com/autografN15?ref=ts czy wzieli sami ?
Nie było zgody z mojej strony na publikaje tego zdjecia
Prześlij komentarz