środa, 12 października 2011

Dorsz smażony w piwnym cieście



Składniki:
  • 4 filety z dorsza
  • sok z 1 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 200 ml piwa
  • 1 jajko
  • 150 dag maki
  • olej
  • sól
  • pieprz
Sposób wykonania:
Filety dorsza oprószyć solą, pieprzem i imbirem, skropić sokiem z cytryny i natrzeć rozgniecionym czosnkiem.
Wstawić do lodówki pod przykryciem na około 30 minut. W między czasie zmiksować piwo z dodatkiem jajka i mąki. Ciasto powinno być troszkę gęstsze niż na naleśniki, również odstawić na 30 minut.
Po tym czasie filety pokroić na mniejsze kawałki, które zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.


2 komentarze:

Bernadeta pisze...

mam takei pytanko bo niektorym blogerom pewen profil na fb sobie pozycza zdjecia z blogow czy ty moze im dawalas zgode na swoje zdjecie https://www.facebook.com/autografN15?ref=ts czy wzieli sami ?

Paulina pisze...

Nie było zgody z mojej strony na publikaje tego zdjecia

Przyciski Listonic