
Składniki:
- 2 dojrzałe avocado
- 40 g łososia wędzonego
- sok z połowy cytryny
- 150 g serka mascarpone
- 1/2 ząbka czosnku
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- sól, pieprz
- pistacje, szczypiorek
Sposób wykonania:
Awokado przecinam wzdłuż na pół, wyjmuję miąższ łyżeczką, kroję go na kwadraciki, skrapiam częścią soku z cytryny. Łupinki awokado oczyścić i włożyc do zamrażalnika. Mieszam mascarpone z musztardą, posiekanym i roztartym czosnkiem i resztą soku z cytryny, doprawiam solą i pieprzem. Dodaję posiekane awokado, łososia, delikatnie mieszam.
Sałatką napełniam wydrążone połówki. Podaję schłodzone, z grzankami, posypane pistacjami (ja posypałam orzechami włoskimi) i szczypiorkiem. Przepis pochodzi ze strony "Kwestia Smaku". Smacznego.


5 komentarzy:
Łosoś i avocado, czegóż chcieć więcej, mascarpone nie jadłam jeszcze, ale te zdjęcia... w ciemno ten przepis biorę:)
Ja to w ciemno wszystko z mascarpone...i ten łosoś...
Pieknie to u Ciebie wygląda
generalnie nie jestem najlepsza w tego typu "wynalazkach":) ale nie dosc, ze czas przygotowania to 15 minut, to smakuje boooooosko!!:)) goraco polecam!
Zrobilam, nie jest smaczna, wrecz ochydna
A mi smakuje
Prześlij komentarz