czwartek, 26 stycznia 2012

Kurczak z farszem pieczarkowo-paprykowo-serowym



Składniki:
  • podwójna pierś kurczaka
  • 2 plasterki sera
  • 6-7 pieczarek
  • pół zielonej papryki
  • pół małej cebulki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka musztardy sarepska
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kurczaka umyć i oczyścić i rozbić tłuczkiem na około pół centymetra. Następnie przygotować farsz. Na rozgrzanej patelni lekko podsmażyć cebulkę i paprykę, na koniec dodać pokrojone pieczarki, chwile poddusić. Dodać posiekaną natkę pietruszki i odstawić do ostygnięcia. Kurczaka wysmarować musztardą, ułożyć plaster sera i farsz. Zwijać kurczaka, można pomóc sobie wykałaczkami. 
Kurczaka smażyć z obu stron na patelni podawać z pieczonymi ziemniaczkami i duszoną marchewką. Smacznego

2 komentarze:

amaggie pisze...

Świetny, prosty przepis, a kurczaczek prezentuje się wyjątkowo smakowicie! Już wiem co zrobię na weekendowy obiadek :)

ANNA pisze...

Proste i zapewne rewelacyjne w smaku, czego chcieć więcej...;))

Przyciski Listonic