czwartek, 6 października 2011

Kurczak w miodowo musztardowej marynacie



Składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka 
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki musztardy (może byc frnacuska lub inna)
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka ziół prowansalskieich
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka oczyścić,opłukać. Miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc).
Kurczaka smażę na patelni grillowej . Można wykorzystać zamiast piersi z kurczaka, nóżki z kurczaka. Wtedy w żaroodpornym naczyniu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po około 30-40 minutach potrawa jest gotowa. Świetnie smakuje z ryżem lub sałatką brokułową (przepis tutaj). Smacznego :)

1 komentarz:

witaminkaa pisze...

Wygląda pięknie!:)

Przyciski Listonic