
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki musztardy (może byc frnacuska lub inna)
- sól, pieprz
- 1 łyżka ziół prowansalskieich
- 1 łyżka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka oczyścić,opłukać. Miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc).
Pierś z kurczaka oczyścić,opłukać. Miód wymieszać z musztardą i przyprawami, kurczaka zalać marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę,(najlepiej na całą noc).
Kurczaka smażę na patelni grillowej . Można wykorzystać zamiast piersi z kurczaka, nóżki z kurczaka. Wtedy w żaroodpornym naczyniu wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po około 30-40 minutach potrawa jest gotowa. Świetnie smakuje z ryżem lub sałatką brokułową (przepis tutaj). Smacznego :)


1 komentarz:
Wygląda pięknie!:)
Prześlij komentarz