Składniki:
- 1 średni kalafior
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- pół łyżeczki curry
- pół łyżeczki papryki słodkiej
- pół łyżeczki papryki ostrej
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kalafiora podzielić w niewielkie różyczki. Do żaroodpornego naczynia wlać oliwę, dodać przyprawy, wymieszać i na koniec dodać kalafiora, dokładnie wszystko obtoczyć w marynacie. Czosnek rozgnieść, nie obierać i włożyć miedzy kalafiora. Piec około 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. W połowie pieczenia przemieszać. Przepis pochodzi z bloga "Buszująca w kuchni". Smacznego.
1 komentarz:
tak podany kalafior może stanowić świetną przekąskę lub dodatek do obiadu :)
Prześlij komentarz