niedziela, 22 lutego 2015

Kalafior curry


Składniki:
  • 1 średni kalafior
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki curry
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki papryki ostrej
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kalafiora podzielić w niewielkie różyczki. Do żaroodpornego naczynia wlać oliwę, dodać przyprawy, wymieszać i na koniec dodać kalafiora, dokładnie wszystko obtoczyć w marynacie. Czosnek rozgnieść, nie obierać i włożyć miedzy kalafiora. Piec około 20-25 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. W połowie pieczenia przemieszać. Przepis pochodzi z bloga "Buszująca w kuchni". Smacznego. 

1 komentarz:

Magdalena Kuchaja pisze...

tak podany kalafior może stanowić świetną przekąskę lub dodatek do obiadu :)

Przyciski Listonic