czwartek, 8 grudnia 2011

Grzanki z masłem czosnkowo - ziołowym



Składniki:

  • 1 bagietka
  • pół kostki masła
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 szczypty ziół prowansalskich
  • 2 szczypty oregano


Sposób przygotowania:
Bagietkę pokroić i wyłożyć brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Masło połączyć z czosnkiem, który należy przecisnąć przez praskę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, zioła prowansalskie i oregano. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym masłem smarujemy bagietki i wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.

4 komentarze:

Sue pisze...

Uwielbiamy je w domu! Tyle, że zazwyczaj kupujemy je w lidlu. :P
Ale to musi być świetne, taka domowa, pachnąca, aromatyczna bagietka. :)

Anonimowy pisze...

Jedno ale - trzeba dodać trochę vegety albo innej słonej przyprawy, bo inaczej są trochę bez smaku(może dlatego, że nie miałam pietruszki?)
Bardzo ładnie się przyrumieniły - z pastą z tuńczyka, super smakuje;)

ewa krzeczowska pisze...

Czy są dobre na zimno, chciałabym je podać do sałatki z rukoli i szybki parmeńskiej

ewa krzeczowska pisze...

Czy są dobre na zimno, chciałabym je podać do sałatki z rukoli i szybki parmeńskiej

Przyciski Listonic