
Składniki:
- 1 bagietka
- pół kostki masła
- 2-3 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 szczypty ziół prowansalskich
- 2 szczypty oregano
Sposób przygotowania:
Bagietkę pokroić i wyłożyć brytfankę wyłożoną papierem do pieczenia. Masło połączyć z czosnkiem, który należy przecisnąć przez praskę. Dodać posiekaną natkę pietruszki, zioła prowansalskie i oregano. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowanym masłem smarujemy bagietki i wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego.
3 komentarze:
Uwielbiamy je w domu! Tyle, że zazwyczaj kupujemy je w lidlu. :P
Ale to musi być świetne, taka domowa, pachnąca, aromatyczna bagietka. :)
Jedno ale - trzeba dodać trochę vegety albo innej słonej przyprawy, bo inaczej są trochę bez smaku(może dlatego, że nie miałam pietruszki?)
Bardzo ładnie się przyrumieniły - z pastą z tuńczyka, super smakuje;)
Czy są dobre na zimno, chciałabym je podać do sałatki z rukoli i szybki parmeńskiej
Prześlij komentarz