
Składniki:
- 500 g fasolki szparagowej
- 100 g masła
- pół łyżki oleju
- 8 łyżek bułki tartej
- 1 jajko
- szczypta ziół prowansalskich
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Fasolkę ugotować na parze ( można to zrobić też w lekko solonej wodzie). Jajko rozbić na talerzu i chwilę ubić widelcem. Do jajka dodać szczyptę soli i ziół. Na rozgrzaną patelnię dodać masło i roztopić, dodać olej żeby masło się nie przypalało. Fasolkę obtoczyć w jajku później w bułce tartej i wyłożyć na rozgrzane masło. Smażymy do momentu zarumienienia bułki tartej. Smacznego
5 komentarzy:
toż to klasyka!
lubię ;]
klasyczna fasolka, ale jaka pyszna - mniam mniam
A ja nigdy nie jadłam tak robionej fasolki :) U mnie fasolka bułką tartą jest fasolką ugotowana i polaną bułką podsmażoną na maśle. Ciekawa jestem tej wersji, choć wydaję mi się bardziej pracochłonna ;)
uwielbiam tak podaną fasolkę :)
lacze sie z tu-tusia:) nigdy takiej nie jadlam:)ale wyglada intrygujaco,..sprobuje kiedys i tak i zobacze czy jest roznica:)
Prześlij komentarz