
Składniki:
Sposób przygotowania:
- 1 kg malutkich ziemniaków
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki bazyli
- pół łyżeczki oregano
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Małe ziemniaki ugotować w osolonej wodzie lub na parze. Gotowe ziemniaki przełożyć do miski. Wlać do niej oliwe, następnie przyprawy: oregano, bazylię, słodką paprykę, sól i pieprz. Na koniec dodać czosnek przeciśniety przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać i przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i piec przez około 15-20 min aż się zarumienią. Smacznego.
Jeśli nie mamy małych ziemniaków można w ten sposób przygotować wieksze ziemniaki. Należy podzielić je na połowki lub półksiężyce.
8 komentarzy:
Sfotografowac zwykle ziemniaczki tak, zeby czlowiekowi ciekla slinka na ich widok: to jest prawdziwa sztuka :)
prościzna a jak pięknie podana, no i pyszna! :)
Wyglądają świetnie i pewnie tak samo smakują :)
wyglądają bosko :)
gotować w skorupkach czy można bez?:)
Ja robiłam ziemniaki w mundurkach ale myślę że bez też wyjdą smaczne, pozdrawiam
pyszotka ;-P
Świetny sposób na młode ziemniaczki :) Wykonane niedawno :)
Prześlij komentarz