
Składniki:
- 30 dkg suszonych grzybów
- 2 cebule
- 2 bułki pszenne
- 250 ml śmietany 18%
- garść orzechów
- 2 łyżeczki: tymianku, majeranku, bazylii, mielonego kminku
- 4 jajka
- wywar z warzyw
Sposób przygotowania:
Grzyby namoczyć przez noc i ugotować w warzywnym wywarze. Cebule zeszklić na patelni. Bułke namoczyć w śmietanie, dodać grzyby i zmiksować. Dodać posiekane orzechy i jajka. Brytfankę natrzeć tłuszczem i posypać resztą orzechów. ja dodałam jeszcze kilka świerzych drobno posiekanych pieczarek. Przełożyć masę. Zapiekac w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 40 min. Smacznego




1 komentarz:
ciekawy przepis.
Prześlij komentarz