wtorek, 13 września 2011

Pasztet z suszonych grzybów



Składniki:
  • 30 dkg suszonych grzybów
  • 2 cebule
  • 2 bułki pszenne
  • 250 ml śmietany 18%
  • garść orzechów
  • 2 łyżeczki: tymianku, majeranku, bazylii, mielonego kminku
  • 4 jajka
  • wywar z warzyw
Sposób przygotowania:
Grzyby namoczyć przez noc i ugotować w warzywnym wywarze. Cebule zeszklić na patelni. Bułke namoczyć w śmietanie, dodać grzyby i zmiksować. Dodać posiekane orzechy i jajka. Brytfankę natrzeć tłuszczem i posypać resztą orzechów. ja dodałam jeszcze kilka świerzych drobno posiekanych pieczarek. Przełożyć masę. Zapiekac w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 40 min. Smacznego

1 komentarz:

bigos pisze...

ciekawy przepis.

Przyciski Listonic