poniedziałek, 21 listopada 2011

Kurczak z kostką rosołową



Składniki:
  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 kostka rosołowa ( użyłam "Kostki rosołowej Knorr" )
  • 2 łyżki oleju lub oliwy

dodatkowo:
  • 2-3 liście sałaty lodowej
  • 3 pomidorki koktajlowe
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka oczyścić, wypłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać oliwę i włożyć kostkę rosołową. Wszystko wymieszać tak żeby kostka rosołowa się rozpuściła. Tak przygotowaną marynatą smaruje kurczaka z każdej strony. Następnie smażę kurczaka z obu stron. W międzyczasie przygotowuję sałatę. Kroje pomidorki koktajlowe w ćwiartki, sałatę rwę na części, dodaję natkę pietruszki, polewam oliwą z oliwek, doprawiam solą i pieprzem. Sałatkę podaję z soczystym kurczakiem. Smacznego. 


7 komentarzy:

Paulina pisze...

Polecam serdecznie. Smaczny, soczysty i aromatyczny kurczak. Smacznego

ANNA pisze...

Piękne zdjęcia...wygląda naprawdę pysznie!

aga pisze...

ten kurczaczek wyglada bardzo apetycznie:)

Karmel-itka pisze...

zdjęcia byłabym gotowa zjeśc, takie są apetyczne!
dziękuję za kolejny wspaniały pomysł na kurczaka ;]
z pewnością wykorzystam.


http://www.slodkakarmel-itka.blogspot.com
http://www.karmel-itka.blogspot.com

Bernadeta pisze...

apetycznie, kolorowo, bardzo smacznie. Marco Pierre White mogłby się zawstydzic:)

Anonimowy pisze...

nie rozumiem czego Pierre miałby się wstydzić skoro to On pierwszy zaprezentował ten przepis w reklamie Knorr, a pomysł reklamy-przepisu jak zwykle opracowany został przez agencję reklamową

Anonimowy pisze...

Z słone, sztuczne, niedobre. Nigdy więcej.

Przyciski Listonic