

- 275 g ciasta francuskiego
- 400 g grzybów
- 100 g szynki wędzonej
- 100 g koziego serka
- 1 cebula
- 2-3 łyżki natki pietruszki
- odrobina mleko
- sol i pieprz
- oliwa
Etapy przygotowania:
Grzyby oczyścić i pokroić na niewielkie kawałki. Cebulę i szynkę pokroic w niewielka kostke. Wrzucic na patelnie i smazyc na oliwie az cebulka sie zeszkli. Dodac grzyby i przesmażyć około 10 minut. Przyprawić sola i pieprzem. Przestudzić.
Gdy grzyby z szynką są już wystudzone dodać serek i drobno posiekaną pietruszkę, wymieszać i ewentualnie ponownie przyprawić.
Z ciasta francuskiego wycinać kwadraty o bokach ok. 8x8 cm, na każdym ułożyć po 1-2 łyżkach farszu i zlepić brzegi. Posmarować wierzch mlekiem.
Piec 25 minut w temperaturze 200ºC.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz