
Składniki:
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 100 ml białego wina
- 1/2 kg dojrzałych pomidorów lub pomidory z puszki (ok 250g)
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka bazyli
- 1 łyzeczka majeranku
- sól, pieprz,
Etapy przygotowania:
Na głębokiej patelni, rozgrzać oliwe. Gdy bardzo gorąca, dodać pokrojoną cebulę. Następnie dodać pomidory i smażyć. Gdy trochę są podgotowane, dodać czosnek i wszystkie zioła. Teraz dodać białe wino(można też bez wina), cukier i gotować ok 15-20 min do powstania gęstego sosu. Spróbować, przyprawić do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz