
Składniki:
- 80 dag filetów z dorsza bez skóry,
- 2 średnie cebule,
- 2 łyżeczki ostrej musztardy,
- 1 łyżeczka suszonego oregano,
- 5 łyżek grubo startego żółtego sera,
- 1 łyżka masła,
- sól i pieprz do smaku,
- tłuszcz do wysmarowania naczynia.
Sposób przygotowania:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Filety z ryby umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć. Podzielić na porcje. Rybę ułożyć w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Posmarować musztardą. Obłożyć cebulą. Oprószyć sproszkowanym oregano i obficie posypać startym żółtym serem. Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ryby. Podawać z ziemniakami pure lub z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego.


4 komentarze:
Wyglada pysznie! Z wlasciwym zoltym serem pewnie rownie dobrze smakuje :)
ale apetyczne!! muszę zrobic jak najszybciej :)
Ja chce taką dorszową kosteczkę:D Wygląda Ekstra!
Rybka wyszła bardzo smaczna, ja dodałabym troszkę większą ilość cebuli. Jako dodatek zrobiłam kaszę jaglaną, całość naprawdę pyszna, polecam :)
Prześlij komentarz