
Składniki:
- 150 g łososia
- 3 ząbki czosnku
- zrumienione na patelni orzeszki pini - garść
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa z oliwek
- bazylia do dekoracji
- tarty parmezan
Sposób przygotowania:
Na patelni, na oliwie, zrumieniam czosnek, a obok orzeszki pini. Następnie na oliwie smażę krótko pokrojonego i łososia, odkładam na talerz z orzeszkami i czosnkiem. Gotuję makaron, odcedzam i wkładam go na tą samą patelnię, chwilę zrumieniam na dużym ogniu, dodaję czosnek, łososia i orzeszki. Dolewam oliwy z oliwek i delikatnie mieszam. Na koniec posypuję parmezanem, solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dekoruję bazylią. Smacznego.
4 komentarze:
Bardzo apetyczny i ciekawy przepis ;)
Cudowne połączenie smaków i kolorów...
Wyglada cudnie i lekko, nawet ten makaron jest jakis taki anielsko delikatny. Cos mi sie zdaje, ze moglabym sie zakochac w smaku tego dania, bo jest tu wszystko to, co lubie najbardziej!
bardzo smakowita propozycja makaronowa:)
Prześlij komentarz