poniedziałek, 17 października 2011

Makaron z łososiem i orzeszkami pini



Składniki:
  • 150 g łososia
  • 3 ząbki czosnku 
  • zrumienione na patelni orzeszki pini - garść 
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz 
  • oliwa z oliwek
  • bazylia do dekoracji 
  • tarty parmezan 

Sposób przygotowania:
Na patelni, na oliwie, zrumieniam czosnek, a obok orzeszki pini. Następnie na oliwie smażę krótko pokrojonego i łososia, odkładam na talerz z orzeszkami i czosnkiem. Gotuję makaron, odcedzam i wkładam go na tą samą patelnię, chwilę zrumieniam na dużym ogniu, dodaję czosnek, łososia i orzeszki. Dolewam  oliwy z oliwek i delikatnie mieszam.  Na koniec posypuję parmezanem, solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Dekoruję bazylią. Smacznego.


4 komentarze:

Kasia pisze...

Bardzo apetyczny i ciekawy przepis ;)

ANNA pisze...

Cudowne połączenie smaków i kolorów...

Maggie pisze...

Wyglada cudnie i lekko, nawet ten makaron jest jakis taki anielsko delikatny. Cos mi sie zdaje, ze moglabym sie zakochac w smaku tego dania, bo jest tu wszystko to, co lubie najbardziej!

aga pisze...

bardzo smakowita propozycja makaronowa:)

Przyciski Listonic