
Składniki:
- 500 g kiszonych ogórków z zalewą
- 1,5 -2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 3 ziemniaki
- 2 liście laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 100 g ryżu
- pół szklanki śmietany 18% lub jogurtu
- pieprz
Sposób przygotowania:
Do lekko gotującego się buliony wrzucamy pokrajaną w kostkę marchewkę, pietruszkę i ziemniaki. Gdy warzywa będą prawie miękkie dorzucamy przetarte na tarce kiszone ogórki i zalewę z ogórków, dodajemy również ryż. Gotujemy na małym ogniu około 20-30 min. Zabielamy śmietana lub jogurtem , doprawiamy pieprzem. Smacznego.
1 komentarz:
ogórkowa gościła u mnie ostatnio na obiadowym stole :) baardzo lubię :)
Prześlij komentarz