
Składniki:
- 125 g serka mascarpone (pół opakowania)
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki pełnego mleka
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukier waniliowy
- 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
Sposób przygotowania:
Serek mascarpone, cukier, mleko, jajka, ekstrakt i skórkę otartą z cytryny dokładnie wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem. Smażyć na oleju na złoty kolor, z obu stron. Przewracać na drugą stronę, kiedy powierzchnia placków pokryje się pęcherzykami powietrza. Odsączyć na papierowym ręczniku kuchennym. Podawać ciepłe z cukrem pudrem lub konfiturą. Smacznego :)

1 komentarz:
Bardzo apetycznie wyglądają :)
Prześlij komentarz