wtorek, 22 listopada 2011

Makaron z marchewka i cukinią



Składniki:

  • 150-200 g makaronu
  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 1 mała cukinia
  • 1 mala marchewka
  • 200 ml śmietanki kremówki / opcjonalnie
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pół cebuli
  • pół papryczki chili (zielona)
  • sól, pieprz
  • szczypta imbiru


Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka usmażyć na patelni z obu stron. Następnie pokroić mieso w plasterki. Cebulę pokroić w kostę i podsmażyć na patelni. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę chili. Marchewkę i cukinię pociąć w paski (użyłam do tego obieraczki do ziemniaków). Warzywa dodać do cebuli i trochę poddusić. Na koniec przyprawić solą, pieprzem, imbirem i natką pietruszki. Na koniec wsypać wcześniej ugotowany makaron, wymieszać i podawać ciepłe. Danie zanim dodacie makaron można zalać śmietanka i chwile poddusić. Życzę smacznego.


4 komentarze:

Angie pisze...

Przepięknie wygląda na zdjęciach! Tak kolorowo i smakowicie!

Kinga pisze...

Pięknie wygląda taki makaron z wstążkami cukinii i marchwi. ROBIŁAM PODOBNY, ALE MIEJSCE KURCZAKA ZAJĘŁO PESTKOLENDROWO - RUKOLOWE.

klliisiaa pisze...

ale kolorwe danie :)

Unknown pisze...

Jutro z rana to danie przygotuje

Przyciski Listonic