
Składniki:
- 150-200 g makaronu
- 1 podwójna pierś kurczaka
- 1 mała cukinia
- 1 mala marchewka
- 200 ml śmietanki kremówki / opcjonalnie
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pół cebuli
- pół papryczki chili (zielona)
- sól, pieprz
- szczypta imbiru
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka usmażyć na patelni z obu stron. Następnie pokroić mieso w plasterki. Cebulę pokroić w kostę i podsmażyć na patelni. Do cebuli dodać pokrojoną w kostkę paprykę chili. Marchewkę i cukinię pociąć w paski (użyłam do tego obieraczki do ziemniaków). Warzywa dodać do cebuli i trochę poddusić. Na koniec przyprawić solą, pieprzem, imbirem i natką pietruszki. Na koniec wsypać wcześniej ugotowany makaron, wymieszać i podawać ciepłe. Danie zanim dodacie makaron można zalać śmietanka i chwile poddusić. Życzę smacznego.
4 komentarze:
Przepięknie wygląda na zdjęciach! Tak kolorowo i smakowicie!
Pięknie wygląda taki makaron z wstążkami cukinii i marchwi. ROBIŁAM PODOBNY, ALE MIEJSCE KURCZAKA ZAJĘŁO PESTKOLENDROWO - RUKOLOWE.
ale kolorwe danie :)
Jutro z rana to danie przygotuje
Prześlij komentarz