
- 4 średnie marchewki
- 1 średnia cebula
- sok z 1/2 limonki
- 5 łyżek słodkiej kukurydzy /z puszki/
- 100 ml mleczka kokosowego
- 1 litr bulionu warzywnego
- sól, pieprz cayenne do smaku
- 2 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone warzywa - cebulę, marchew i kukurydzę, przykryć i dusić do około 4 min. Następnie całość zalać bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 25 min. Po tym czasie wlać mleczko kokosowe, wcisnąć limonkę, doprawić solą i pieprzem. Pogotować jeszcze 5 min.
Całość przed podaniem zmiksować. ozdobić natką pietruszki. Przepis pochodzi z bloga "Pepa w kuchni". Smacznego.

6 komentarzy:
To musi być coś pysznego , mniam .
Hmmm....wygląda baredzo smakowicie...a z mleczkiem kokosowym...musi byc pyszne!
Cudny kolor i na pewno wspanialy smak - taka zupa kazdemu poprawilaby nastroj!
w moim domu zupa z marchewki to istna abstrakcja.
a szkoda, by wygląda cudownie. i ten kolor!
pysznie! bardzo lubię takie smaki
Fajna słodziutka zupka :) Chętnie spróbuję!
Prześlij komentarz