
- 1 kg ziemniaków
- 0,5 kg dobrej kiełbasy
- 3 duże marchewki
- 2 cebule
- 3-4 liście laurowe
- ziele angielskie
- sól, pieprz
- 2 kewfiry
Sposób przygotowania:


Ziemniaki, marchewkę, kiełbasę i cebulę pokroić w plasterki. Układać kolejno warstwy: ziemniaki - marchewka - cebula - kiełbasa - ziemniaki. Powtarzać czynność aż do wykorzystania wszystkich składników. Każdą warstwę z ziemniaków posolić i popieprzyć. Dołożyć 3 - 4 liście laurowe i parę ziarenek ziela angielskiego. Garnek przykryć folią aluminiową a następnie pokrywką, postawić na dużym ogniu. Gdy pieczonki zaczną skwierczeć ( po 5 min) zmniejszyć ogień do minimum i zostaw na 45 min. Podawać z zimnym kefirem. Smacznego



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz