
- ciasto francuskie
- 2 jabłka
- cynamon
- cukier
- cukier puder
Sposób przygotowania:
Przygotować formę do muffinek. Ja używam sylikonowych foremek. Każdą foremke należy oblpić ciastem francuskim i podziurkować widelcem. Do środka włożyć pokrojone w kostkę jabłka, posypać całość pół łyżeczką cukru i odrobiną cynamonu. Na koniec wyciąć z ciasta koła o średnicy muffinek i przykryć zlepiając lekko brzegi ciastka. Górę muffinki również podziurkować widelcem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Muffinki piec w tej temperaturze przez 30-40 min. posypać każdą muffinkę cukrem pudrem. Smacznego.


7 komentarzy:
kurczę! takie proste i ślicznie wyglądające muffinki:) aż ma się ochotę kupić jabłka:)
pozdrawiam, P.
geniuszu!
w życiu bym nie wpadła na ten trik z francuskim ciastem.
rewelacja! gratulację kreatywności ;]
ale pysznie wygladają! :)
Ale pięknie wyrośnięte ;)
rewelacyjny pomysł!!! Rany.... W życiu bym na to nie wpadła!!! Genialnie proste i pyszne :) Zapisuję :) Dzięki wielkie i pozdrawiam :)
Przepięknie wyglądają! Zupełnie inaczej robione, a efekt świetny :)
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
Prześlij komentarz