
Składniki:
- jeden brokuł
- pół puszki kukurydzy
- 3 jajka
- 3-4 łyżki majonezu (lub dip miodowo musztardowy)
- 3 duże ząbki czosnku
- sól
- świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Brokuł rozdzielić na niewielkie różyczki. Zalać zimną wodą i pozostawić na około 20 minut żeby oczyścic warzywo. Po tym czasie zalać wodą, osolić wodę i zagotować. Odcedzić, wystudzić.
Jajka obrać, pokroić w ćwiartki (lub każdą ćwiartkę jeszcze na pół). Dodać wystudzonego brokuła, kukurydzę, przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez ( można zastąpić dipem musztardowo miodowym). Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać dokładnie lecz delikatnie. Schłodzić.
Przepis pochodzi z tej strony. Smacznego.

4 komentarze:
prosto i pysznie :)
Lubić takie sałateczki mmm....pyszności :)
Wygląda apetycznie.napewno spróbuję!
Prosto, smacznie i czosnkowo :) skorzystam z przepisu...
Prześlij komentarz