Składniki:
- 2 kostki bulionu z kury
- 1/2 kg brokułów
- 2 średnie ziemniaki
- 5 łyżek śmietany
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 4 łyżki tartego sera
- 1 pęczek szczypiorku
Sposób przygotowania:
Brokuły dzielimy na różyczki, łodyżki kroimy w plasterki. Obieramy ziemniaki. Drobno siekamy szczypiorek. Kostki bulionowe rozpuszczamy w 1 litrze wrzącej wody, dorzucamy ziemniaki. Po 10 minutach dodajemy brokuły. Gotujemy na małym ogniu 10-15 minut. Zupę miksujemy, podgrzewamy. Do śmietany dodajemy łyżkę zupy, mieszamy, wlewamy do zupy. Dodajemy sól, pieprz, migdały i ser. Mieszamy. Przelewamy do wazy, posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.
3 komentarze:
Lubię wszystko, co brokułowe, a ta zupka wygląda nieziemsko! :) Mniam....
Prowadzimy serwis przepisy.pl i fanpage "przepisy.pl" na facebooku. Zauważyliśmy, że swoje przepisy zamieszcza Pani na naszym fanpage. Podobają nam się Pani dania i chcielibyśmy zaproponować współpracę w ramach programu "Mistrzowie gotowania". Więcej szczegółów moglibyśmy wysłać mailem. Jeżeli jest Pani zainteresowana to prosimy o kontakt mailowy: mistrzowie@przepisy.pl
Redakcja przepisy.pl
uwielbiam zupkę brokułową :D
Prześlij komentarz