
Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- 2 plasterki sera
- 6-7 pieczarek
- pół zielonej papryki
- pół małej cebulki
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka musztardy sarepska
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Kurczaka umyć i oczyścić i rozbić tłuczkiem na około pół centymetra. Następnie przygotować farsz. Na rozgrzanej patelni lekko podsmażyć cebulkę i paprykę, na koniec dodać pokrojone pieczarki, chwile poddusić. Dodać posiekaną natkę pietruszki i odstawić do ostygnięcia. Kurczaka wysmarować musztardą, ułożyć plaster sera i farsz. Zwijać kurczaka, można pomóc sobie wykałaczkami.
Kurczaka smażyć z obu stron na patelni podawać z pieczonymi ziemniaczkami i duszoną marchewką. Smacznego
2 komentarze:
Świetny, prosty przepis, a kurczaczek prezentuje się wyjątkowo smakowicie! Już wiem co zrobię na weekendowy obiadek :)
Proste i zapewne rewelacyjne w smaku, czego chcieć więcej...;))
Prześlij komentarz