środa, 18 lipca 2012

Truskawkowy sorbet




Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych truskawek
  • 200 ml słodzonego mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:
Truskawki zmielić w malakserze dodać mleko dokładnie wymieszać i gotowe :). 

8 komentarzy:

Emma pisze...

piękne zdjęcia!

ILoveBake.pl pisze...

mmmm a u mnie już nie ma truskawek ;(

miss_coco pisze...

Sliczne zdjecie, ale z mlekiem to juz chyba nie sorbet tylko lody ?

Chocoholiczka pisze...

Genialny pomysł! :) Pychotka!

przeliteruje pisze...

U mnie też już nie ma truskawek a szkoda bo uwielbiam sorbety.

Ola pisze...

wpierw myślałam, że to jakaś śmietanka będzie czy coś w ten deseń - a tu zaskoczenie ;)

Tomek gotuje pisze...

Właściwie to jest szerbet, ani sorbet ani lody :) Szerbety to musy owocowe z dodatkiem mleka :) W dodatku bardzo smakowicie wyglądające :) A truskawki przecież i tak są mrożone, więc można kupić w paczce :)

Meg pisze...

W tym momencie zatęskniłam bardzo mocno za latem! Piękny sorbecik :)

Przyciski Listonic