Składniki:
- 500 g grzybów kurek
- 200 g pieczarek
- 3 łyżki masła
- 2 marchewki
- 3 średnie ziemniaki
- 1 pietruszka
- 0,5 l bulionu grzybowego
- 200 ml śmietanki
- kolendra
- sól, pieprz
- pół łyżeczki majeranku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać kurki i pokrojone pieczarki, dusić chwile na małym ogniu. Do bulionu dodać pokrojoną marchewkę , ziemniaki, pietruszkę i gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać podsmażane grzyby z cebulą, doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Wlać śmietankę chwilę pogotować i dodać posiekaną kolendrę. Smacznego.
7 komentarzy:
Muszę się jeszcze rozejrzeć za kurkami, bo wokół tyle pomysłów na dania z nimi :)
uwielllllllllllbiam!!!!
Wspaniała!
Pyszna zupka:)
Chodziła za mną ostatnio taka zupa, mniam.
bardzo by mi smakowała, to pewne ;]
Widzę, że kurki rządzą! i super, bo to jedne z najsmaczniejszych grzybów! takiej zupki jeszcze nie jadłam i będę ją trzymać w pamięci do zrobienia ;)
Prześlij komentarz