Składniki:
- 1 szklanka wiśni bez pestek
- 1 szklanka truskawek
- 1 szklanka jagód
- 2 szklanki mąki
- 70 g białej czekolady
- 80 g rozpuszczonego masła lub oleju
- 150 g cukru
- 300 ml ciepłego mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
Najpierw połączyć składniki suche tj. mąkę, proszek dopieczenia, sodę i cukier. W drugim naczyniu połączyć składniki mokre: mleko, rozpuszczone masło, jajko. Połączyć składniki suche z mokrymi. Następnie dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i owoce: ćwiartki truskawek, jagody i wiśnie. Wszystko delikatnie wymieszać i napełniać foremki. Piec 25 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe muffinki wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego.
6 komentarzy:
Apetycznie wyglądają. Uwielbiam mocno owocowe muffiny z dodatkiem czekolady. :)
owocowe muffinki wyglądają przepysznie ! zjadłabym jedną ;p
Biała czekolada i owoce w muffinkach, widzę mojego dzisiejszego faworyta :)
Wow, ale dużo owoców w sobie mają, muszą być pyszne :)
owocowe najlepsze
prześliczne!
Prześlij komentarz