wtorek, 18 września 2012

Kolorowe leczo


Składniki:
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 2 średnie cukinie
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 200-300 g kiełbasy
  • 2 łyżki pokrojonej świeżej pietruszki
  • 2-3 pomidory
  • 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 250 ml wody
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • majeranek

Sposób przygotowania:
Marchew pokroić w cienkie plasterki i wraz z cebulą dusić do miękkości marchewki. Następnie dodać pokrojony czosnek, cukinie, paprykę. Kiełbasę podsmażyć osobno na patelni i gdy będzie gotowa dodać do warzyw. Wszystko chwilę dusić. Sparzone pomidory obrać ze skóry i zmiksować z koncentratem na gładki sos. Dodać wodę i posiekaną pietruszkę i wszystko wlać do warzyw z kiełbasą. Nadal wszystko dusić, doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Przyciski Listonic