Składniki:
- 250-300 g ugotowanego ryżu
- pół brokuła
- pół dużej cukinii
- pół cebuli czerwonej
- 1 marchewka
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm kawałek imbiru
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- łyżeczka curry
- 20-30 ml sosu sojowego
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć i pokroić : marchewkę w cienkie słupki, cukinie w kostkę, cebule w piórka, drobno posiekać imbir i czosnek. Na rozgrzaną oliwę wrzucić cebule, za chwilę imbir i czosnek. Następnie wrzucić resztę warzyw i chwilę smażyć żeby były podsmażone ale i lekko chrupiące. Na koniec wsypać ugotowany ryż, wymieszać i przyprawić solą, pieprzem i curry. Całość polać sosem sojowym i jeszcze chwilę smażyć. Smacznego.
2 komentarze:
bardzo ciekawe:)ja bym tam jeszcze miesko wrzucila:) zapisuje przepis:)
lekkie proste smaczne!
Prześlij komentarz